Biztosnak lenni Isten jóságában (777.blog)

" Lehet, hogy az ajtó bezárul, de talán Isten valami jobb dolgot akar, és ehhez egy másik ajtón keresztül vezet az út." Ez utólagos belemagyarázás. Olyan,hogy ha az eredeti útvonal terv sikerül,Isten ezt akarta,ha pedig nem sikerül,azzal magyarázzuk,hogy Isten mást akar. Ez helytelen. Az utunk legnagyobb részt rajzunk múlik,de nagyon sok külső hatástól is befolyásolva van. Persze,ha úgy akarjuk a lelkünket megnyugtatni (ami fontos),hogy mindig arra fordulunk amerre a szél fúj,ám legyen. Ez hamis elképzelés az életről,de ideiglenesen jó.

" Isten jó, de az élet kemény" "ez egy erős és szilárd teológiai igazság" Szilárd lenne,ha komolyan gondolnátok,de nem teszitek. Ugyanis Istenképzetekbe beletartozik az,hogy Isten büntet,bosszút áll és akaratos (teljesíteni kell az akaratát). Sajnos Isten csak annyiban tud jó lenni,amennyire te jó vagy. Csak azokat a jó fogalmakat hordozza,amelyeket te hordozol. Tehát Isten olyan mint te,olyan mint a sérüléseid és olyan mint a lelkiismereted. Se nem jobb,se nem rosszabb. Pedig Isten valóban jó,ezt tökéletesen látod,de nem a te fogalmad szerinti jó,amit viszont nem értesz.

"Sok hihetetlenül okos ember birkózott már meg azzal a kérdéssel, hogy “ha Isten jó, akkor miért történik ez?" Ehhez nem kell sok ész,csupán bölcsesség és Isten ismeret. Ugyanis a kérdés alapvetően rossz,és rossz kérdésre nem lehet jó választ adni. Ugyanis Istennek  a tényleges történéshez semmi köze nincs,annál több ahhoz,hogy lehetőséget biztosít a rossz megtörténtéhez. Kissé egyszerűbben fejezte ki az az "igazán okos ember" ,aki azt mondta,hogy "az élet kemény és Isten jó",de hogy ez mért van ellentétben,addig nem láttak,én leírtam neked.

"úgy döntöttem, hogy elhagyom a “ha” szócskát" Még az is lehet,hogy a szerző olvasott engem,ugyanis én írtam többször azt,hogy Istennel kapcsolatban nincsen "ha".

"Más szóval: hiszem, hogy Isten jó… bármi is történjen." Dehogy hiszed!! Ütközik az istenképed az istenfogalmaddal. Istenképed valóban az ,hogy Isten jó,de istenfogalmadat a zsidók alakították,és ott isten gyilkol,bosszút áll,stb amit te feltétel nélkül elhiszel. Tehát tisztán látod,mi a jó,de Isten tetteit megmagyarázod,hogy azért ölt (víz özön),mert az emberek gonoszak voltak,tanítani akart,stb. Ezt vajon teljesen nem látod,vagy félsz ellentmondani a hagyománynak?? Természetesen tökéletesen elfogadod a magyarázatokat,a mert-e-ket,mert csak így tudsz tovább lépni.

Lehet gyűlölni engem,lehet nem meg jeleníteni a gondolataimat,de jó ha tudod,hogy valójában félsz az újítástól,magadtól,attól,hogy kirántom alólad a szőnyeget. Teljesen megértelek.