Meggyőződéses ateistából meghatározó keresztény író – így tért meg C.S. Lewis (777.blog)

"Mindezek után arra a következtetésre jutott, hogy Isten vagy nem létezik, vagy közömbös a jó és a rossz iránt, vagy még rosszabb: Isten gonosz."  Ha mélyen elgondolkodsz az emberek megnyilvánulásain a Facebookon,rájöhetsz,hogy így gondolják,azaz Isten közömbös. Ebből a közömbös állapotból aztán mindenféle imával,könyörgéssel akarják kimozdítani,mintha Istennek szüksége lenne noszogatásra. Pontosan Isten az,aki egyedüliként,tökéletesen tisztában van a gondolatainkkal és vágyainkkal. Itt valójában inkább magunkat noszogatjuk,ha jól csináljuk.

A közömbösséget a rossz iránt is teljesen félre értelmezzük és magyarázzuk. Meggyőződésünk az,hogy a jóért Isten a felelős,a rosszért pedig az ördög,de ki hiányzik még? Az ember. Valahogyan magunkat nem akarjuk észre venni. De csak szavakban létezik ez a vakság,mert a való életben nagyon is sokat teszünk azért,hogy rosszul vagy jól érezzük magunkat. Sikeresek vagy sikertelenek leszünk e.

Az "Isten gonosz" gondolatra nem térek ki,mert ehhez óriási befogadóképesség  kell. Csupán annyit,hogy el kellene gondolkodni,mért hiszik azt az ateisták,hogy gonosz.