„A mérce mindig Krisztus” (777.blog)

Te vagy az életed középpontja”. Minden jó, amit annak érzel – ez a hívószó, pedig az igazság Krisztus." Mindkét irány tévedés. Ismered a szójátékot ugye? Az igazság Krisztus,vagy Krisztus az igazság? Az előbbi,ahogyan az idézetben is,hamis. Mert sokfajta nézőpont létezik,ami igazságot tartalmaz.

"nehéz azt egy olyan korban, ahol mindent tolerálni kell" Ez nem reális! Rengeteg olyan keresztény blog van,ahol kizárólag az egyetértést tolerálják. Abban a pillanatban mikor ellent mondasz,már le is vagy tiltva. Ilyen pl: a 777.blog (bár nekik sokáig volt türelmük hozzám),aztán a legújabb:Pálferi(.hu) Facebook oldal. Itt nem tolerálják az ellent mondást,pedig sokat tanulhatnának belőle,mert ezek korrigálhatnak,fékezhetnek is,mielőtt szélsőségessé válsz.

"van abszolút igazság – ami számunkra maga az Isten" Itt két dolog hibádzik. Egyrészt,azt tartasz igazságnak,amit annak hiszel. Másrészt,az igazságodat összemosod Istennel. Azaz amit igaznak vélsz,az isteni igazságnak hiszel. Ez nem így van. Én soha nem állítom,hogy én Isten nevében beszélek és az isteni igazságot írom. Nem játszok Istent mint ti. Ez nálatok annyira tudat alatti,hogy észre sem veszitek.

"Létezik egy olyan igazság, amelyhez viszonyítanunk kell az életünket, még ha ez látszólag nem is a könnyebb út." Ez viszont nagyon tetszik.

"minden ember végtelen értékű, teljesen mindegy, hogy egészséges vagy beteg, milyen a bőrszíne, a meggyőződése" Fél igazság,mert meg kell különböztetnünk olyan lelkileg sérült embereket,akik kárt okoznak az emberiségnek,gondolok itt Hitlerre,Mózes istenére,stb. Elméletben igaz az idézet de a gyakorlat mást mutat.

"senki nem állíthatja magát Isten helyére" Íme a különbség az istenkép és az istenképzet között. Istenképnek tökéletes az idézet,de az istenképzete a hívőknek már nem bírja kezelni ezt és bizony istennek képzelik magukat. Akkor is,mikor megmondják,hogy ők bizony Isten nevében cselekszenek. Ez hiba,mert ahhoz,hogy ez legyen,ismerni kellene  Istent,ahhoz pedig nagyon kevesek vagyunk.