,,Az emberek elhagyhatnak, de Isten soha nem fog” (777blog)

"Mit jelent számomra Isten?" Egy egy gyönyörű kérdés.Tulajdonképpen az igazság van benne,mert nem azt kérdezi,hogy ki Isten,hanem hogy SZÁMODRA MIT JELENT. Óriási különbség!!! Sajnos nem vesszük észre azt,hogy a zsidóság istenképzetét hisszük,amit ők képzeltek istennek,de ez éppúgy hamis,mint szinte mindenkié.Az egyház ebben a képzetünkben pedig előszeretettel meghagy bennünk. Néhány paptól eltekintve.

"találkozom e Istennel, de azt a kérdést nem értettem, mert számomra mindenhol ott van" Végre egy jó gondolat! Ezt jól érzi,de vajon miben téved?

"Szerintem nincsen olyan, hogy  van Isten és van a világ. Együtt vannak."  Ugye picit furcsán nézünk az autistákra (mert számunkra azok) mégis,eddig hibátlan istenképzettel rendelkezik,amit sok "normális" hívő,nem mondhat el.

"Az emberek otthagyhatnak, bárki elhagyhat, de Isten soha nem hagy el." Ilyet,hibátlan!! Nagyon boldog vagyok.

"Az ima számomra beszélgetés Istennel... Kérek Tőle és általában meghallgat." Itt a hiba!! Mi az,hogy "általában"?? Isten MINDIG meghallgat. Itt már bejön az emberi logika,azaz ha valami nem úgy alakul ahogyan kértem,azt hiszem nem hallgat meg,ebből tudnánk egyszer kinőni.

"nem azért van, mert Isten azt akarta, hogy ilyen legyek, hanem azért van, mert nem hiszem el magamról, hogy más is lehetek." Csodálatosan veszi észre magát!!