Jézus és a szeretet

"S miközben ők a hazugság útjára lépnek, a feltámadt Jézus elindul, hogy sorra találkozzon azokkal, akiket szeretett" Álljunk itt meg! Jézus Isten fia igaz? Tudjuk (illetve hangoztatjuk),hogy Isten szeretete tökéletes. Gondolom újdonságot mondok (mert az írásokban nem ez van),hogy Isten szeretete nem ingadozó és nem válogató.Pontosabban:Isten MINDENKIT,MINDIG szeret. Ebből kifolyólag,Jézus ugyan ezt csinálja. Tehát helytelen az a gondolat,hogy "Jézus találkozzon azokkal akiket szeret." Mivel mi emberek szeretjük a szeretetünket megvonni másoktól,és képtelenek vagyunk mindenkit szeretni,ezért ezt kivetítjük Jézusra is,azaz neki is így kell viselkednie. Egy dolgot elfelejtünk:Ő Isten fia,aki tökéletes,márpedig aki tökéletes,az tökéletesen is szeret.
(Ezt nem fogod megérteni,haragudni fogsz rám. Pedig egyszerű,Jézus nem (csak)ember (hanem Isten fia),azaz nem sérült,azaz tökéletes. Szóval
gratulálok
annak az egy embernek(valószínűbb,hogy senki nem érti),aki ezt megértette,és máshogyan kezd gondolkodni Jézusról és a szeretetről.)