Az istenek alkonya 2 (teso.blog)

"Ha látjuk, hogy az ember önistenítése ide vezet, akkor könnyű rájönni, ki akarja ezt. A káosz, a békétlenség, a tisztátalanság a Gonosz terepe. Ő volt az, aki önmagát istenné akarta tenni, de csúnyán belebukott."  Vigyázz,ha túlzottan képekben beszélsz,az félrevezető. A gonosz tipikus példája ennek. Ne fogd a gyengeségeidet a gonoszra!!! Ez egy nagyon fontos kijelentés. Jobban járnál,ha önvizsgálatot tartanál és elkezdenéd jobban megismerni magad. A gonosz nem rajtad kívül van,hanem te magad vagy az. Legalábbis egy kis részed,ha szerencséd van. Ne háríts olyan dolgokat másra,amikért te vagy a felelős. Ha ezt teszed,sohasem fogsz javulni,hisz egy elképzelt ellenséget kergetsz a sötétben. Inkább légy résen és figyeld meg,hogy mi mozgatja a cselekedeteidet. Persze ehhez figyelned,elemezned kell magadat,amihez viszont nem vagy hozzá szokva,mert mindenki és mindenhol azt kérik tőled,hogy kifelé találd meg a bűnbakot. A bűnbak,akire mindent rá lehet kenni,az a gonosz. Kispajtás,te vagy a gonosz és te vagy a jó is.

"olyanok lesztek, mint az Isten" Aki tisztában van azzal,ki Isten az ettől a fejét fogja. Aztán szomorú lesz,hisz megérti,hogy aki ezt mondta,az nagyon el van tévedve. Istenhez mi emberek semmilyen módon nem érünk fel.

"Nemhogy istenné nem lett, még embernek is hitvány maradt." Végre valamiben egyet értek.

"A megistenülés útja számunkra járhatatlan." Jól van,alakul.

"Jézusban a Mindenható Isten alázta magát emberré, hogy az emberségéből kifordult embert helyreállítsa." Hihetetlenül otromba elképzelés ez!! Borzasztóan együgyű,bocsánat! Pont ez az ami miatt nem érhetünk fel Istenhez. Jézusban ugyanis nem kellett megalázkodnia,amit művelt az nem megalázkodás,csak a keresztények túlzott buzgósága gondolja azt. Ez a gondolat annyira együgyű,hogy nem sok ilyen van. Még ha képben,hasonlatban vagy bármiben is gondolkodunk,akkor is butaság,mert Istennek nincs szüksége a megalázkodásra,ezt csak az ember képzeli így. Mikor értitek már meg,hogy Isten mindig Isten. Bármikor,bármilyen körülmények között. Ne alázzuk már meg ennyire a mi szűklátókörűség elképzeléseinkkel.Azaz ne képzeljük el magunkban,hogy Isten alázottá változik.

"Félretette Isten-voltát" Ezek szerint az ég világon semmit nem értetek Istenből. Isten nem tudja félretenni az isteni voltát! Siralmas,hogy csak így tudjátok a Teremtőt értelmezni. Most azt hiszed én nézem le a Teremtőt,de ha hosszan elgondolkodsz,talán rájössz,hogy te rángatod le a szintedre. Megalázkodik,félreteszi a teremtő voltát. Csak így tudod elképzelni? A Teremtő mindig is Teremtő marad az isteni voltával együtt,és ezen sem te sem ő nem tud változtatni.Nem ruha ez,hogy ledobáljuk és nem ember a Teremtő,hogy kétszínű is tud lenni. Amit te most csináltál,az egy bálvány,mert így tudod imádni.

"És aki megalázza magát előtte, aki feladja saját vágyát a megistenülésre, azt felemeli Isten." Húú,ez a cikk!! Gondolod,hogy tudod befolyásolni Istent?? Mért tulajdonítasz olyan nagy dolgot az alázkodásnak?? Istennek nem megalázott emberekre van szüksége,hanem egy olyan emberre akire büszke lehet. Már megint a gyermekkori beidegződés,ahol megalázkodás a jó út. Megfordítva,a szülő is azt kívánja  a gyermekétől,hogy engedelmeskedjen,a főnöknek is meg kell alázkodni,a kormánynak is,stb. Értsd:Istent nem tudod befolyásolni,sem imával,sem megalázkodással,sem semmivel. Minek nézed Istent,egy emberi bírónak?? Mész az elképzeléseid után (vagy másoké után,vakon.)