Az elismerés utáni vágyból fakadó tükröződésről (beszelgetesekuriellel.blog)

"Isten megteremtette a világot." Sajnos te csak a kissé téves zsidó istenképzetre tudsz gondolni,hisz az forog közszájon. Az az isten nem világ teremtő.
"Majd megteremtette az embert saját hasonlatosságára." Nagyon gőgös és gyermeteg gondolat ez. Azért,mert az embert Istenhez hasonlítja,sőt,ugyan olyanná teszi,hisz a "maga képmására" gondolat,ezt jelenti. Nem képmására teremtette,sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni,hogy ez valami nagy dolog. Minden Isten képmása,abból kifolyólag,hogy minden belőle keletkezik,azaz minden az ő másolata, de ezt nagyon piciben kell elképzelni.
"Mi van akkor, ha Isten is vágyott arra, hogy valakiben tükröződjék és azt mondja neki: igen, ügyes vagy. Jó vagy." Teljesen emberi logika. Vágyakozni valami után,dicsérni valakit.(megkülönböztetni a jót a rossztól,stb) Mért hiszi mindenki,hogy Isten olyan egyszerű,mint az ember.(máshonnan nézve viszont Isten a legegyszerűbb ami létezik,ami egy paradoxon)
"Mitől függ a létünk? Mások tükröződésétől vagy csak önmagam önmagamban tükröződésétől?" Hibás kérdésre nincs jó válasz.Látod,mennyit jelent egy kérdés? Befolyásolja az egész utána alkotott gondolatot.  Mindkettőre szükségünk van! Sajnos nem tudjuk belőni a pontos mértéket,ezért eltolódunk valamelyik irányba.
"Egy Minden és Minden Egy." Ezzel a gondolattal mindenkit behúztak a csőbe. Alapjában véve igaz,de nem úgy ahogyan mindenki gondolja. Csak egy létezik és annak a variánsai,de nagyon sokféleképpen jelenik meg az Egy,ezért van az,hogy minden különböző. Ezen egyébként nem sok értelme van gondolkodni,mert vannak sokkal fontosabb dolgok is.Olyan ez,mint mikor valaki egy távcsövet erősít a szeme elé,és úgy próbál boldogulni az életben. Előbb tanulj meg az orrodig látni,utána nézhetsz távolabb.