Miért engedi meg Isten a fogyatékosságot? (777.blog)

"Miért engedi meg Isten a fogyatékosságot?" Ez a kérdés értelmetlen,sőt bujtatott vádat,neheztelést és kritikát fogalmaz meg Isten felé.

"A testvér egy ajándék, amiért már most el kell kezdenünk köszönetet mondani Istennek." Alapvetően pozitív gondolat is lehetne,hisz a hála nagyon fontos dolog az embernek. Azonban nem szabad ketté szednünk a dolgokat,jóra és rosszra.

"Nem tudok elképzelni két testvért, akik jobban kijöttek volna egymással, mint mi." Nagyon jó,mert ez azt jelenti,hogy el tudták fogadni a veszteséget és így a figyelmük a nyereség felé irányult,azaz elkövettek mindent,hogy jól kijöjjenek egymással.

"Amit megtanultam az, hogy „az élet nem egy probléma, amit meg kell oldani, hanem egy rejtély, amit meg kell élni”. Ez nem így van!!! Az élet neked,jelen pillanatban ezt jelenti,mert ebben vagy,de az életet nem lehet a te tapasztalatoddal leírni,mert annál sokkal bonyolultabb. Te most valami körül forogsz,ami nagy hatással van rád. Tehát azt mondhatod,hogy neked most az élet ezt jelenti,de ajánlom kérdezz meg egy öngyilkost (azt nehezen,aki az akar lenni),alkoholistát,papot,pedofilt és egy pszichopatát is. Aztán kérdezz meg egy boldog embert,aki tud élni.

"Azok, akik időt töltenek fogyatékkal élő embertársaikkal, többet kapnak, mint amennyit adnak." Ez is butaság! Honnan tudod,hogy annak a fogyatékosnak mit jelent a te jelenléted? Ez onnan ered,hogy jobb adni mint kapni. Valaki kitalálta ezt,és mentek utána vakon. A jó szó a MÁS. Mást kapsz,mint adsz.

"Amikor időt töltünk valakivel, főként egy fogyatékossággal élővel, akkor rengeteget tanulunk." Kérdés:mit tanulsz? Általában azt,amit észre veszel,amit beengedsz magadba és amit érdemesnek tartasz.

"egy ember fogyatékossággal, vagy anélkül él, egyaránt gyönyörű Isten szemében" Végre!! Ugye,hogy tudjátok! Ezt a logikát mért nem vagytok képesek másra is alkalmazni?

"Nagy hangsúlyt fektetünk az összetartozásra, a kirekesztettek bevonására" Ugye ez vicc?? Máskor meg azt írjátok,hogy csak Jézussal lehet üdvözülni,csak Jézus tanításának megtartása által. Hol kirekesztetek,hol nem. Magatok sem tudjátok igaz? De ha én megírom,rám vagytok dühösek,de mért rám??