Hol a mi helyünk? (mindenbenkrisztus.blog)

"mindenkinek be kell járnia azt az utat, a végén célba ér, és megtudja mi Isten akarata számára" Sajnos nem érünk mindig a célba,bár nagyon szeretnénk. Ha nincs cél,akkor az életet értelmetlennek találjuk,ezért muszáj,hogy legyen célunk ami jól is van így. A céljainkért -feltéve ha helyesek -meg is kell tenni mindent. Isten akaratát pedig kár is fürkésznünk,mert Isten akarata számunkra olyan,mintha egy földigilisztának mesélnél a végtelen univerzumról.

"Isten minden problémát megold az Isten az igazság ismeretén keresztül" De jó,van egy probléma megoldó istenünk. Gondolom,ez nagyon megnyugtató számunkra. Viszont az Isten nem az igazságot ismeri,hanem Isten ismeri a dolgokat. Amit mi igazságnak tarunk,az a mi elképzelésünk egy dologról annak fényében,amilyen információkhoz jutunk és azokat amennyire tudjuk felfogni. Isten az egészet látja,mi csak részleteket,amire aztán ráfogjuk,hogy igazság.

"Akit Jeruzsálemben meggyalázták,  a Golgotán felfeszítették a fára a táboron kívül" Szerinted így zajlott és szerinted elmondták neked az igazságot. Szerinted. Élj csak nyugodtan ezzel a hittel és meggyőződéssel. Azonban ne feledd,a teljes képet Isten látja,te csak egy picinyke kulcslyukon értelmezed a történéseket és amit látsz ,azt a korlátolt elméddel próbálod feldolgozni,ami nem megy azt kiegészíted. Ahogy én látom,nagyon rosszul.

"Az Úr Jézus a mi életünk, és Ő a mi példánk, amelyből életünket építeni kell." Sajnos az ószövetség istenének a cselekedeteiből is építkezel. Olyanokból mint gyilkosság,bosszú állás,büntetés,stb. Ha szerinted ezeket is be kell építened az életedbe akkor baj van. Tulajdonképpen nincs is más választásod,mert ezek a tudatalattidra hatnak,a tudatos éned észre sem veszi,hogy megvezetik.

"Különböző és idegen tudományok által ne hagyjátok magatokat félrevezettetni" Egyszerűen siralmas mennyire vakok vagytok néha. A tudomány szépen lassan bebizonyítja az ember evolúcióját,de ti még mindig úgy képzelitek el,hogy Isten megteremtett egy mai emberhez hasonló embert. Micsoda vívódáson és szenvedésen mehettek is keresztül,hogy a fejeteket a homokban tartsátok. A tanítóitok pedig milyen álszent buzgalommal és magabiztossággal tanítják nektek azt a sok hamis dolgot,csupán hagyományból. Itt van Noé bárkája például. Aki jobban ismeri a föld élővilágát,az halálra röhögi magát akkor,mikor hallja,hogy egy bárkában elfér minden állatból egy pár és akkor a növényekről még nem is beszéltünk,hisz enni is kell valamit,majd a vízözön után,azaz növényeket is tárolni kellett. Elképzeled,hogy mennyi munka minden növény magját összegyűjteni? Sikerült,nem hiszem.Valójában itt látszik meg,mennyire korlátoltak vagyunk és mennyire vakok.