Egy hozzászólásra adott válasz ("mindent megtehetsz")

"Bármikor megtehetsz bármit, ami az adott fizikai helyeden lehetséges." Látod,ez már pontosabb leírása annak,amit megtehetsz. Tudod e mért? Mert ahogyan te is írtad:"ami lehetséges". Ez tetszik,de nem csak helyhez kötött a dolog.A hely ugyanis magadon kívül van,bármennyire is részese vagy neki. Függ rajtad is,hogy mit tehetsz meg,hiszen korlátaid vannak. Például nem tudsz kiszakítani egy 100 éves tölgyet a földből. Ha tudnád,akkor valóban "mindent" meg tudnál tenni,de ez csak egy példa,de nem is ez a lényeg. Abban igazad van,hogy óriási módon korlátozzuk le magunkat,a képességeinknek csak kis részét használjuk.Itt jegyzem meg,hogy az is tévhit,hogy agyunk 5%-át használjuk. Ez olyan tévhit mint a te "bármit megtehetsz" gondolatod.Sokkal sokkal többet tehetünk meg,mint sejtenénk,de nem bármit.
"nincs se isten se semmi Földön" Ám legyen,a lényeg nem ebben a gondolatban van,hanem abban,hogy ehhez a hitedhez,meggyőződésedhez hogyan viszonyulsz. Ha ebben hiszel,milyen élet utat jársz be és főleg,hogyan. Ez a se isten se semmi gondolat hogyan befolyásolja a döntéseidet,az emberekhez(+környezethez) való viszonyodat.De a legfontosabb,hogy magadhoz hogyan viszonyulsz.
"akkor teljesen normális világban élnénk" Abban viszont tévedsz,hogy az élet olyan egyszerű,hogy csak isten és a többi maszlag zavarja meg azt. nagy szerepe van benne,de van még sok más dolog is amiért ilyenek vagyunk,sőt,Isten és a reinkarnációs,stb játsszák a kisebb szerepet.
Most pedig osszad meg velem,hogy miből gondolod,hogy nincsen Isten.(azaz mond el,neked milyen istenképzeted van,amiben te nem hiszel)