Valóban könnyen meggazdagodhatnál? 3 (tudatostudat.blog)

 "nagyon fontos, hogy mindenki véleményét kölcsönösen tiszteletben tartsuk" Ez egy tévhit,hibás tanítás. Kötelességünk mérlegelni,hogy mit fogadunk el tiszteletben tartva és mi az,amit elutasítunk.Vigyázz,az életben elég sok súlyosan lelki beteg ember van,akinek a nézeteit határozottan el kell utasítani. Ilyen Hitler,Mózes istene,stb. Ám ha az ilyen nézetekre(csak egy vélemény valamiről) gondolsz csak,akkor is meg kell vizsgálni annak hasznos és káros hatásait.Mivel minden ember sérült és lelki beteg,sajnos tökéletesen sohasem fogunk dönteni.
"úgy vélem, a lényeget átadtuk egymásnak. Megismertük egymás világnézetét," Hááát,elég szűkös lenne az a világnézet,amit ennyi mondat után ki lehetne jelenteni,hogy megismertünk. Jelenleg,csupán a felszínt mutattuk be egymásnak.
"kölcsönösen tiszteletben tartsuk egymás álláspontját" Te finomabb vagy mint én,aki néhol átmegyek haragosan,enyhén durvába.
Sajnos a végtelenségig leegyszerűsítjük az életet. Van aki a reinkarnációban látja az élete értelmét,mások Istent imádják ugyan ezért.Ki ki a vérmérséklete,lelki sérülései,tudása alapján érzékeli a világot és benne a vélt igazságot. Én azt mondom,hogy nagyon tévúton járunk. Rád nagy hatással volt a betegséged,ez befolyásolta a hitedet. Mindenkinek más kérdései vannak az élettel kapcsolatban és ezért mindenki más vallásban találja azt meg. Egyedi kérdések,egyedi vallás. Csupán nagy vonalakban egyeznek meg,mert nagy vonalakban a problémák is ugyan azok.
Mivel azt a téves utat járjuk,hogy mindenkit el kell fogadnunk attól függetlenül,hogy hasznos e vagy káros,ezért ezzel a téveszmével,magunkat védjük és másokat erősítünk. Azt hiszem az ember képtelen egy sérülés mentes életet kifogni,ezért a nézetei is ezeket a sérüléseit tükrözi.Egyszerűbben:csak egy tökéletes szemüveggel(azaz sérülés mentes) látunk tökéletesen.(Most attól tekintsünk el,hogy nem mindenkinek kell szemüveg)