Merjünk beszélni a túlvilágról! (tudatostudat.blog)

"Hogy tudjuk, hogy az életben nincs véletlen és szerencse." Ha szójátékkal kellene válaszolnom,akkor amit te véletlennek hiszel az azért van,mert nincs véleted róla. Olyan,mint véletlen és szerencse nem létezik. Ugyanis nem véletlenül késed le azt a buszt,ami két percel korábban ment el,mint kellene. A te részed ebben az,hogy nem voltál eléggé óvatos (és a többi),nem számoltál a sofőr sietségére. A safőr pedig nem számolt,hogy kevés az utas,nem kell minden megállóban megállnia.Az utas pedig úgy döntött előző nap,hogy két nap múlva megy,mert a lánya szeretne valami fontosabbat. Szóval nem "véletlenül" történnek dolgok,hanem te képtelen vagy minden egyes tényezőt észre venni.

"Hogy az életeseményeinket komoly szellemi erők felügyelik, irányítják" Látom megtaláltad magadnak a kellő magyarázatot a dolgokra. Csupán nem veszed figyelembe,hogy ha igazad van,akkor a "szellemi erők" mást sem csinálnak,mint beleavatkozva az életünkbe,ide oda taszigálnak minket. Jobban tennéd,ha egy csendes helyen elmélkednél,hogy mért keresel kifogást,vagy magyarázatot a dolgaidra és mért hárítod másra az okokat.

"egyre több ember javíthat az életminőségén azzal, ha rájön, a szenvedései nem értelmetlenek" Ez az,megragadtad a lényeget. Ugyan is nagyon nehezen fogadjuk el,az értelmetlen dolgokat. Minél intelligensebb,érzékenyebb,stb valaki,annál inkább muszáj neki egy rendszert találnia ebben a számára káosznak vélt világban.

Írva ezt az írást,kapkodva fogok enni,mielőtt megyek a buszra,amit valószínűleg,sietve fogok tenni. meglehet,hogy ezért figyelmetlen leszek és vagy elüt egy autós,vagy belelépek egy gödörbe vagy millió,millió más.De lehet nem fog semmi baj történni,ki tudja. Egyszer valaki (nem ember) az én életemet is megmentette,de nem hiszem azt,hogy állandóan intézkednek helyettem.