Igazán (uzenet7.blog)

"...aki igét kapott, hirdesse igémet igazán!" Vigyázz ezzel,mert könnyen átfordul e gondolat a fanatizmusba. Először is,nagyon sokan azt hiszik,hogy Isten megszólította őket,majd utána Istennel a háta mögött elkezdi hirdetni azt,amit jónak,erkölcsösnek tart. Isten soha senkivel nem üzen. Az öngyilkos merénylő is azt hiszi,hogy (a maga) Istene szolgája. Kétsége sincs felőle,hogy a gyilkosságot amit tervez az jó,az isten akarata. Ugyan így,aki valóban jót cselekszik Isten nevében,csupán hiszi,hogy Isten azt akarj amit ő. Sohasem látjuk magunkat elfogulatlanul. Tehát soha ne hivatkozz Istenre és ne beszélj helyette.Nekem is megvan az istenképzetem,de soha nem írom,hogy Isten velem üzent valamit.
"Az ember mindig hirdet valamit." Így van.
"mintha az Úr nem ígérte volna Szentlelkét és jelenlétét minden napon. " Aki ezt kitalálta,nem ismeri az Urat,a többiek meg vakon mennek utána. Az Úrnak ugyanis nincs szüksége ígéretre. Az Úr amit mond,azt nem kell neki nyomatékosítani,az úgy van. Mivel mi emberek sokszor hazudunk,nekünk szükségünk van arra a figyelemfelkeltésre és nyomatékosításra,hogy "ígérem" úgy lesz ahogyan mondom. De hogy Istent ennyire lenézzük,hogy neki is ígérgetnie kelljen,szégyen.
"Ki hirdeti igazán az igét?" A kérdés inkább az,milyen igét hirdet? Azt amikor isten büntetésből meggyilkolta a gyermekeket,magzatokat,terhes anyákat a víz özönben? Az a baj,hogy annyit mondták nektek e meséket,míg elhittétek,hogy az Isten gyilkos. Én mondom Isten nem gyilkos,a szidók istene viszont az. Kiben akarsz hát hinni? Vigyázz,amikor Istenről beszélek az nem egyezik meg a zsidók istenével!!!