Nőnek lenni minden életszakaszban

"Bizalmat tanulni Istenben" Bár inkább párkapcsolatról szól,de megemlíteném,hogy Istenben minimálisan bízunk.Ha bíznánk benne,akkor nem fordulnánk hozzá minden csip - csup ügyünkkel. De azért is nem tudunk bízni Istenben,mert nem tanították meg nekünk illetve mi sem vagyunk megbízhatóak. Ha pedig nem értjük,mutatjuk és érezzük a megbízhatóságot,hogyan bízhatnánk meg Istenbe?
"Idealizáljuk a társ dolgot" Mint ahogyan Istent idealizáljuk.Tapasztaltam,hogy sokszor leg-ekben gondolkodtok,pl: legfontosabb egy társkapcsolatban...  Nos így idealizáljátok Istent is. Ami nektek fontos,becses, azt ráhúzzátok Istenre.Aztán 2 hét múlva újabb leg következik.
"Párkapcsolat önismereti utazás" Így van,az Istennel való viszonyod és elképzelésed is az. Ritkán szól az Istenről,párodról,valójában nagyrészt rólad szól.
"abba formál az Isten,hogy elengedjünk dolgokat" Itt a bizalmatlanság! Azt hiszed,Istennek kell formálnia téged? Isten bizalmat szavazott neked és végtelen szabadságával azt teheted amit akarsz. Ám te visszadobod ezt és azt hiszed és várod el,hogy Ő formáljon téged.Azaz nem bízol meg abban a döntésében,hogy te légy önmagad formálója.
"Ma már nem mutatkozhatom be úgy,hogy négy gyermek édesanyja,mert nem ott élnek körülöttem"  Feltűnt? Bár nem veled élnek,attól még négy gyermek édesanyja vagy.
"szokás,elvárás,hagyomány"  Ezek bizony nagy urak.Ha nem tudod megfelelően mérlegelni ezeket,meglátszik az életviteleden és az istenképzeteden is.
"Istennel újra huzalozzuk a dolgokat" Ezt a szót már említettem én is.Valójában nem kell újra huzalozni semmit az Istennel,mert Ő minden apró változásunkról azonnal tud. Azt is mondhatnánk,hogy Isten veled egyidőben változik. Ez nem megegyező az istenképeddel. Istenképed magadban változik,attól Isten nem lesz olyan.(de az idézetet lehet másképp érteni is,én így értettem)
"Bármi lehetsz" Milyen tisztán látjátok,hogy ez hamis. Pont ehhez hasonló az istenképzetetek is. A bármi lehetsz,erőt ad,hogy nincs lehetetlen ha tudsz érte küzdeni. Isten is bármit megtehet,amit akar. A baj az,hogy a felszínt látjátok,a sikereket veszitek észre de a kudarcokat kevésbé vagy félre magyarázzátok. Kissé kicsavarva azt mondhatnánk,hogy bármi lehetsz,de nem minden.(nagyon sok dolgot idézek másoktól,hivatkozás nélkül,ez speciel saját) (10:00)
Nyugodtan ellenkezz velem.

Címkék: Isten