Jöjjön pár olyan,amivel egyet értek.

"A tudomány megtisztítja a vallást a tévedésből és a babonától II. János Pál. Ez két dolgot jelent,azt,hogy a vallásban jelen van a tévedés és a babona. Mivel senki nem szereti beismerni (valójában nem is látja) a tévedéseit,ezért nagyon nehezen változtatunk egy régi meggyőződésen. Jó esetben mindenki idővel bölcsebb lesz,ez a vallásra is vonatkozik,azaz ott is változtatni kellene pár dolgon. Az ördög,mint bűnbak,például már elavult. A babonákat pedig meg kellene vizsgálni,mert aki Istenben hisz,az ne legyen babonás. Pl:péntek 13,lekopogás,fekete macska,stb. Ezek mind gyermeteg dolgok.

"Ne találj kibúvót hibáid alól,inkább javulj meg.Bosco Szent János.  Ő rájött,hogy nem kifelé kell mutogatni,bűnbakot keresve az ördögben,hanem önmagunkat észrevéve,javulnunk kell. Azaz észrevette az embert olyannak,aki képes javulni önerőből. Ehhez komoly önvizsgálat kell és nagyon nagy bölcsesség.

"Tegyünk meg mindent amit megtehetünk,és az irgalom Atyja pótolja ami hiányzik." Bosco Szent János  Ez zseniális,mert előtérbe helyezi az embert. Tökéletes a sorrend,először nekünk kell megtennünk,amire képesek vagyunk. Ám ha elértünk képességeink határához,onnantól Isten veszi át a dolgokat. Egy egy érett személyiségű ember hozzáállása. A gyenge személyiségű és együgyű hozzáállás pedig a fordítottja,hogy először Isten,majd ő.