Az istenek alkonya (teso.blog)

"A fenti igében Tírusz város királyát ítéli meg Isten azért, mert önmagát istennek gondolja." Ugyan már! Isten nem ítél! Egyébként is,ez olyan lenne,mintha a piramis megfedné a sivatagi homokszemet,hogy mért taszigálja arrébb.Megint lerángatjuk Istent a szintünkre. Valójában minket zavar,ha valaki Istent játszik,Isten ezt érdeklődve szemléli.

"Az ókorban sok uralkodó istenek leszármazottjának, földre szállt istennek tartotta magát." Vedd már észre,hogy ma pedig azt hisszük,hogy tudjuk mi Isten akarata.Innen nézve gőgösnek nézzük az uralkodókat,de pár száz év múlva gőgösnek néznek minket is. Az ember értelme,alig képes fejlődni,de lehet ez így természetes.

"Ha egy nép uralkodója istennek tekinti magát, akkor ez azzal jár, hogy ő bármit megtehet, nem áll fölötte senki, és nem tartozik senkinek elszámolással." Ugye milyen világosan látod? Magadat,az egyház kijelentéseit viszont nem veszed észre. Persze aki nincs tisztában Istennel,az bármit képzelhet róla.Te is talán teljes mértékben hagytad magad beszippantani a zsidó hitvilágba,amit a modernebb embernek kissé feltupíroztak az Újszövetséggel. Meg kell érteni,hogy az nem Istenről szól,hanem a korabeli ember istenképzetéről. Ám,hogy ennyire korhoz ragadtak vagyunk (mikor is íródott a tóra?),az rémes.

"Még jó, hogy elmúltak ezek az idők." Te vak vagy!! Nem elmúlt,hanem átalakult. Érdekes,hogy a módszert képes volt az ember a korhoz alakítani.

"A vezetők ma már általában választás útján jutnak hatalomra, és nem állnak a törvények felett." Többé kevésbé igaz. Azonban a választást inkább nehezítik,mintsem könnyítik.A médiából tájékozódunk,aminek függetlennek kellene lennie. A tényektől pedig a lehető legmesszebb terelnek minket. Tulajdonképpen 0,002 százalék tudással,szakértelemmel és rálátással szavazunk. Ugyan ez van az Istennel is. Félre vezetnek,hülyítenek bennünket. A kérdés az,mi az oka és szándéka ezzel a (mindkét) hatalomnak. Maguk is együgyűek,vagy minket néznek annak? A mi felelősségünket is érdemes megemlíteni,mert lehet minket viszont nem is érdekelnek a részletek,hisz akkor kevesebb idő jutna facebookozni,filmet nézni,stb.Istennel kapcsolatban ugyan így lehetünk. A teremtést elfogadjuk,ahogyan le van írva a Bibliában,nem nézünk utána,hogy a tudomány mennyire jól érti már,hogy milyen bonyolult volt és lassú a teremtés. Kit érdekel,kapunk egy elméletet,éppen hogy megértjük és ennyi elég is. Képtelenség mindenbe belemerülni.

"egyre több ember gondolja magáról: ő bármit megtehet" Jól látod! Az eredete az ennek,hogy fél igazságokat mondatok. Pl.légy önmagad,teljesítsd isten akaratát,bármit megtehetsz,stb. Sem Istenről,sem az emberi logikáról nem tudtok eleget,ezért szélsőségesek vagytok. Valóban jó az ha valaki megvalósítja önmagát,de ezt tanácsoltad volna Hitlernek is?? Azaz nem tudjuk felmérni,mikor meddig szabad elmennünk.Nem a bölcsesség,hanem az észnélküliség dominál,a vallásban is.

"Nietzsche elhíresült gondolata szerint: „Isten meghalt, mi öltük meg őt”" Ezt is bekaptátok! Istent nem lehet megölni,de nem azért mert Ő a Teremtő,hanem mert a közelében nem jártok Istennek. A magatok istenképzetét nyírjátok ki,esetleg.(erről ennyit)

"Isten helyébe odakerült az ember" Haha(bocsi). Isten sosem volt a helyén,mert mindig is az ember istenképzete volt az,amiről tanultatok,olvastatok. Ti nem Istenben hisztek,hanem hisztek egy istenben (egy bálványban,akit megteremtettetek,így érthetőbb,). Ez az isten olyan,amilyet a lelki sérüléseid megkívánnak,amit fel tudsz fogni és amivel azonosulni tudsz. Még véletlen sem Istenben hiszel,de valószínűleg nem is akarsz. Hogy hiszed el azt pl.,hogy Isten  büntet? Milyen együgyű,éretlen személyiségű istenben akarsz te hinni? Ja,hogy ez áll közel hozzád,akkor már értem.

folyt. köv.