Hittel a ringben – Olekszandr Uszik az ellenfeleiért is imádkozik (777.blog)

"Ezzel a küzdelemmel egyedül az én Uramat, Jézus Krisztust akartam megdicsőíteni, és elmondani mindenkinek, hogy a dicsőség és ez a győzelem az Övé." Ez a kijelentés még pozitív is lehet,bár mért képzeli,hogy Jézust egy véres,durva sporttal lehet megdicsőíteni,az rejtély. Itt egy véres és erőszakos cselekedetet akar legitimálni Jézussal. Nagyon sokszor vagyunk így,nagyon sok mindennel. Így szolgáltatunk igazságot és így simogatjuk a lelkiismeretünket is.

"Minden mérkőzés előtt arra kérem Istent, hogy ne csak engem segítsen a ringben, hanem az ellenfelemet is." Ilyet viszont ritkán olvasok! Ez nagyon jó hozzá állás,mert nem önző. Nem biztos,hogy tisztában van azzal,hogy Isten nem áll semelyik oldalra egy küzdelemben sem,de hogy nem kéri,hogy az ő oldalára álljon,ez igen.

"én szeretetben küzdök meg velük" Hm. Alapvetően még igaza is lehet,de nem hinném,hogy csak a sport kedvéért,szeretetből lehet püfölni a másikat.

Bár valóban különleges hozzá állása lehet,hisz mint a második idézet is bizonyítja,nem esik bele abba a hibába,mint szinte az összes keresztény,hogy megmondja Istennek ki mellé álljon,azaz kit válasszon.Bár kissé gyermeteg hozzá állás az is,hogy egyáltalán kéri Istent arra,hogy neki és az ellenfelének is segítsen. De legyünk igazságosak,ez sokkal jobb,mint a többségé és érdemes azon elgondolkodni,hogy ha valódi a kérés,mennyire más lehetne a világ körülöttünk,ha ezt alkalmaznánk.