Egymondatosok / 1. (flexi.blog)

"Isten ott van, ahol hisznek benne. Istennel nem lehet vádalkut kötni"  Fél igazság. Isten mindenhol ,mindig jelen van. Viszont mi csak akkor érezhetjük a jelenlétét ha hiszünk benne. Ez azért is rossz,mert nagyon sokszor készakarva kizárjuk Istent az életünkből. Például,amikor a lelkiismeretünk ránk szól,hogy most bizony bűnt akarunk elkövetni. Ilyenkor mintha Isten nem is létezne,magunkat különböző  magyarázatokkal nyugtatjuk. Máskor,mikor bajban vagyunk,futunk Istenhez,hogy jelenjen már meg és segítsen nekünk. Ez még nem is lenne baj,ha mi is részt vennénk a magunk gyógyulásában vagy problémáink megoldásában. Ám az vak hitet jelent,ha kizárólag Isten kezébe helyezzük a sorsunkat,mert ilyenkor a felelősség teljes hiányával küszködünk.

"Isten is tehetetlen veled… ha nem hiszel benne." Ez tévhit. Istennek minden lehetséges(bizonyos korlátokon belül) ám nem múlik minden Istenen.Ne várjuk,hogy Isten oldja meg a problémáinkat. Mikor már az utolsó szalmaszálban is kételkedünk,akkor jön Isten,hogy segítsen meg. Ám ezt nem úgy kell felfogni,hogy innentől kezdve,automatikusan teljesül a kérésünk. Ez inkább lelki erőt,vigaszt jelent a számunkra. Mert ha magunk sem tudjuk elképzelni,hogy át tudunk lendülni egy problémán,akkor ártunk magunknak.Hinni kell és várni a csodát. DE!!!! Ha nem következik ez be, nem jelenti azt,hogy Isten elhagyott bennünket,vagy nem szeret,vagy nincs Isten. Nem kell hibáztatni,mutogatni és bűnbakká tenni Istent a sikertelenségért.

"Istent nem keresni kell, hanem hinni benne." Az sem árt,ha ezt jól csináljuk.Azaz,semmilyen negatív dolgot nem szabad Istenre kivetíteni. Pl:büntetést,érdektelenséget,stb

"Nem Isten teremti a hitet, a hit teremti Istent."  Ez is fél igazság. Isten mindig létezett és örökké fog létezni,hogy ez csak egy szép gondolat vagy így van,azt rád bízom.Ebből kiindulva az emberi hit nélkül is létezik Isten. De! Ha bennünk megvan a hit,és meggyőződés Isten létezéséről,akkor valóban mi teremtjük meg istent. Sajnos a zsidók istene egy hentes mészáros,szadista isten. Hogy ezt hogyan sikerült elhitetni a fél világgal,az rejtély,de le a kalappal előttük. A zsidók istene (ezáltal a keresztényeké is) egy több ezer éves ember elképzelését festi le a teremtőről,az akkori logikával,világnézettel,istenképzettel és erkölcscsel. Az erkölcsöt még csak megértjük,a világnézetet kevésbé,de az istenképzetet,amit a zsidók átnyújtottak nekünk,azt képtelenek vagyunk értelmezni és úgy benyaljuk,mint kacsa a nokedlit. Ha pozitív lenne még rendben,de olyan negatív istenképzetet teremtenek a tudatalattink részére,hogy tudatosan nagyon nehéz ezen változtatni.(Isten,mint gyilkos)

"Úgy érezte, hogy Isten cserbenhagyta… pedig fordítva történt."  Így van,Isten nem hagyja cserben az embereket (kivéve, a ...zsidók istene). Mi érezhetjük,hogy cserben hagytuk őt,valójában mi is képtelenek vagyunk erre,mert nem tudjuk mivel cserben hagyni.

"Vallotta: az ember Istent ruházza fel mindazzal, amire ő képtelen." Jó!! Valójában minden tulajdonságot és elképzelést az ember ruház Istenre. Amerre a szél fúj,úgy változtatja ezeket. Ha az érdeke úgy kívánja,még a gyilkolásban is Isten segítségét látja,(ószövetség hatása). Alig,alig hiszünk Istenben,inkább egy magunk által kitalált,együgyű,gyenge személyiségű,bolond istenben hiszünk,pont olyanban,amilyen az ember.

"Még hogy a magam képére teremtettem őket! – tiltakozott benne Isten." Pontosan. Ahogy pár sorral írtam,Isten nem lehet ilyen balfasz. De ez is fél igazság. Mert minden Istenből keletkezett,csak nem nagyban,hanem kicsiben kell gondolkodnunk.A legkisebb egységben ami létezik.