Merjünk beszélni a túlvilágról! 2 (tudatostudat.blog)

" Ezért segítik számunkra bizonyos szellemi erők, hogy úgy alakuljon a sorsunk, ahogy annak alakulnia kell." Azért valljuk be,ügyesen van ez kitalálva.
"tudatosan nem emlékezhetünk a jelen életünkön kívüli dolgainkra" azaz elkerülendő minden befolyást ezzel.  Viszont a szellemi erők befolyásolhatnak.  Az ember nagyon szereti,ha befolyásolható,ami a gyermekkori életünkből jön. A szülő mond meg mindent,nekünk engedelmeskednünk kell. Épp ezért felnőttként mindenki választ egy olyan valamit,ami befolyásolhatja,illetve kell,hogy valami nagyobb hatalom alá tartozzon. Ilyen a karkötő,Isten,szerencse,babona,stb. Ez azt jelenti,hogy az ember önmagával bizalmatlan,kell neki egy kapaszkodó,aki parancsolgat. A te esetedben ez a szellem világ,akiben feltétel nélkül megbízol ,mint mikor gyermekként a szüleidben megbíztál.Ezt észrevétlenül teszed,beleíródott a lelkedbe. Egyébként ez a logika nagyon szép,becsülendő aki kitalálta. Azon is érdemes lenne elgondolkodni,hogy ha " jelentősen zavarna bennünket a jelen kellő megélésében" ez a reinkarnációs dolog,akkor vajon mért lehetséges,hogy tudjunk róla,hisz azzal,hogy tudomásunk van róla,befolyásol bennünket,azaz "zavar a jelen megélésében"?
"Ezért segítik számunkra bizonyos szellemi erők, hogy úgy alakuljon a sorsunk, ahogy annak alakulnia kell." Ha a szellemi erők "segítik" az életünk alakulását,akkor azt szépen fejezted ki,mert valójában irányítanak minket,mert "úgy kell alakulnia az életünknek,ahogyan kell". Tehát nem te irányítod az életedet,hanem az sz.erők. Ez a keresztényeknél is megvan,őket Isten irányítja. Viszont csak elméletben! Mert az igazság az,hogy nem merünk felnőtté válni,sem a keresztények (isten akaratát teljesítik) sem ti,akiket a szellemi erők irányítanak. Mindkét csoport,magán kívül keresi a megoldást.,ezzel a felelősséget is áthárítja,hisz a szellemi erő irányít,nem én.
"Mindez tehát éppen hogy belőlünk indul ki, hiszen olyan dolgokat terveztünk" ha mi tervezünk,minek az irányítás. Ebben az a logika,hogy megnyugtat abban,hogy a te akaratod érvényesül a tervezésed által. Csupán azt felejtitek el,hogy az élet nem egy tervező asztalon zajlik,steril körülmények között. Az élet kihívásaihoz alkalmazkodni kell,minden pillanatban. El kell fogadnod,hogy az életedet nem te irányítod teljes mertékben. Ez nagyon nehéz feladat,tapasztaljuk.
"Egyéni karmától függő szabad mozgástere mindannyiunknak van." Ez megnyugtatásként van jelen,mert bár imádjuk ha irányítanak minket,de egyben minden eszközzel küzdünk is ellene. Ilyen a szabad akarat gondolat.  Isten tervét kell megvalósítani,de szabad akaratból. Sajnos nem tudjuk mi a szabad akarat,mert ilyennel nem találkozunk itt a földön. A reinkarnációs elmélet,melyben a sz.erők taszigálnak bennünket olyan,mint a keresztényeknél isten akarata. Soha nem tapasztaltuk,senki által. Belenőttünk egy családba,melyben részben volt szeretet és szabad döntés. Ezt aztán felnőttként lecseréljük (szülőket) Istenre,sorsra,reinkarnációra. Ez a csere,szinte kötelező,mert így érezzük jól magunkat. Pontosan ezért van az,hogy megmásíthatatlan. Hacsak nem ér bennünket egy nagyobb trauma (jó v. rossz) ami átdob egyik vallásból a másikba azért,mert a trauma tapasztalása nem illik a meglévő rendszerbe. Ilyenkor lesz ateistából vallásos,ne feledjük,a reinkarnáció is vallás. De lehet fordítva is.