Tüdőbetegségemtől a szellemvilágig... - saját, igaz történetem 3.4. rész

"lelki oldal rendezése nélkül nincs teljes életmódváltás és egészség" Milyen igaz.

A befőttes üveg kísérlethez:"ha mégsem járok sikerrel, amit valószínűnek tartottam" Tehát a gondolatidban az volt,hogy az lehetetlen (más szóval"valószínűtlen").És ha az volt,akkor vajon ez a lehetetlen (azaz "nem járok sikerrel") érzés is ott volt a fejedben,azaz ezt is kisugároztad. Gondolom te is ismered a mondást,hogy " a gazda szeme,hizlalja a termést",nos ezt mi is tudjuk,csak nem figyelünk magunkra eléggé,mert egy japán kísérlet,mégiscsak egy japán kísérlet és nem a szomszéd paraszt bácsié.

"szeretetet kellett sugározzak, míg a másik felé gyűlöletet." De mélyen nem hittél benne,ahogyan írtad is "nem járok sikerrel". Tehát úgy sugároztad a szeretetet,hogy nem hittél benne,akkor vajon mért sikerült,elgondolkodtál e kettősségen?

"mi a gondolat? Mert az egyértelmű, hogy nem áll meg a koponyánk falánál." Valóban nem áll meg,és mivel a gondolat tömegtelen,a terjedési sebessége végtelen,azaz azonnal ott van a világegyetem végén,ez is érdekes igaz? Azt nem tudom,hogy mennyire veszít az erejéből a távolság megtételekor.

Igazad van,nagyon nagy hatással vagyunk a környezetünkre a gondolataink által.

"különböző emberek, egymástól is függetlenül, lényegében mennyire ugyanarról beszélnek, ugyanarról számolnak be." Azért figyelembe kell venni a globális kultúránkat is. Vajon a halálközeli élmények milyen népcsoportra terjedtek ki? Európai,Usa, vagy egy buddhistát,eszkimót és egy bantu négert is megvizsgáltak? Mert az európai népeknek mégis csak van egy közös kultúrája,ami tudat alatt befolyásol bennünket.(itt nem a rizsről beszélek)

"nem vagyunk azonosak a testünkkel, csupán jelen fizikai életünk ideje alatt használjuk azt" Ezt még el tudom fogadni.

"szellemi lények vagyunk, akik a test halála után visszatérnek oda, ahonnan a test születése előtt érkeztek: a szellemvilágba" Itt valamit nem vettél észre! Mit nevezel ugyanis szellem világnak? Mert a szellemvilág nem egyenlő Istennel,aki teremtett minket és akihez visszajutunk.Látod,eddig merészkedtél,mert a meggyőződésed eddig engedett. Elérted a képességeid,meggyőződéseid határát és azt tényként is kezeled.

"felismertem, hogy a tudatunk, a gondolataink uralnak minden mást" Itt viszont megfeledkezel arról,hogy nem egyedül élsz.Ugyanis minden emberi gondolat befolyásol,nem csak a tiéd,ráadásul egyszerre vannak hatással mindenre. Azaz te hiába képzeled el,hogy nem késed le a buszt,ha sofőr/rendőr,utas,stb mást gondol erről.Ezt valahogy mindig elfelejtik,pedig nagyon fontos.

"Mintha a tudatunk lenne a rádióadás, s a test maga a rádió." Ismét a kérdés,milyen erősségű a rádió adó,azaz a tudatunk.Ha csak szűkebb környezetünkre terjed ki az erőssége(mint a gravitációs hullám,mely függ a tömegtől),akkor csak azt tudjuk befolyásolni és a szellemvilág sem hatásosabb. Ha az erősségét nem korlátozza a távolság,akkor pedig mindenkinek hatalmas szerepe van abba,hogy te lekésed e a buszt vagy sem,nem csak a szellemeknek.Mivel nem biztos,hogy levonod a tanulságot,leírom,hogy ez azt jelenti,hogy amit a szellemvilágnak tulajdonítasz segítséget,azt egy ember is okozhatja.Innentől fogva,ízlés kérdése,hogy kire kened az okát.