Létezik egyáltalán karma? (tudatostudat.blog)

"Ha lehülyéznél, is válaszolnék. Az ugyanis téged minősítene" Ez is egy közhiedelem. Hitlert gyilkosnak tartod igaz,az is téged minősít? Ám ennél bonyolultabb a dolog,mert részben igazad van.
"A karma ugyanakkor nem büntetés hanem tanítás." mi van ha csak annak tűnik,mert te ezt veszed észre belőle. Mi van ha a karma csupán tapasztalat? Valószínűleg,neked a tanítás adja meg azt,amire vágysz,ezért nem büntetésnek veszed. De vannak akiknek azért büntetés,mert ezt kívánja a lelkiismeretük. Más szóval,a karma (ahogyan az Isten is) tőled függ,hogy te mit látsz bele,mire van szükséged.
"Amit most kapsz tehát, nem feltétlen a tegnapi tetted eredménye." Na ná,hisz így nyomon követhető lenne. A lényeg az,hogy magadnak összefüggést tudsz találni a valamikori bejövő és a valamikori kimenő között.
Azért érdekes vagy. Ha lehülyézlek az engem minősít,nem pedig a te karmád. Itt jön elő az,hogy mi mondjuk meg mi a karma. Az amit annak akarunk tartani.
"Semmi olyan nem történhet meg veled, aminek a mostani sorsutad szerint nem kellene, és fordítva." Vedd észre,hogy ha én (újra) lehülyéznélek,azt el kellene fogadnod mint "sorsutad". Tehát ha azt mondtad,hogy a "karma tanítás" akkor meg kellene köszönnöd nekem mindent,hisz akár hogyan is,de tanítalak. Természetesen ezt nem fogadod el,mert valójában csak szavakkal és válogatva hiszed a karmát. Azt csipegetsz belőle ami a meggyőződéseddel megegyezik. Nyugi,a legtöbb ember ilyen. Ilyenek pl a keresztények is.
"szerencse és véletlen nem létezik" Hát persze,hogy nem! Az emberek összessége és a természet együtt alkotott történései a szerencse. De ezt kevesen értik.
"Mindenki annyit ért meg belőle, ahol ő tart" Ó,ez mekkora igazság!
"Ezért fontos, hogy elfogadjuk mindenki álláspontját, s kölcsönösen tiszteletben tartsuk." Újabb maszlag egy butuska ember fejéből (a kitalálójára célzok). Nem szabad mindent elfogadnunk!! Ezt meg kell értened. Sajnos a bölcsesség hiányzik belőlünk,hogy eldöntsük mit kell és mit nem kell elfogadnunk. Aki ezt kitalálta,egy olyan érzelmi állapotban érezte,amikor ez igaz volt. De könyörgöm,ne fogadjunk már el minden baromságot azért,mert van egy csoda szép gondolat,mely pár dologra igaz. Ne hagyd,hogy a tolerancia diktatúráját elhitessék veled.
"Fogadjuk el, hogy mindenki annyit tud befogadni a mások világnézetéből, amennyire ő készen áll." Ez is butaság. A fenti állításod,hogy azt fogadjuk be ahol tartunk,az igaz. De kötelességünk segíteni a nyomorultakon,hogy meggyorsítsuk a fejlődésüket. Ha a karma "tanítás" neked,akkor tudnod kell,hogy a tanítás,befolyásolás.Mert minél több dolgot tanítasz,annál szélesebb lesz a látóköröd,azaz a tanítás befolyásolás. Aki viszont befolyásol (nem a szó klasszikus értelmében) az nem fogadja el mások véleményét teljesen,ami helyes is.
Téged a karma mozgat,befolyásol és állításod szerint tanít.Ám a karma semmit nem csinál,te tanítod magad azzal,mikor észreveszed az összefüggéseket. A karma(a hited szerint) olyan mint nekem  Isten. Egyedül Ő nem befolyásol minket.