Hol a helye a fiataloknak az egyházban? (kotoszo.blog)

"a fiatalok közvetlen megszólítása a kulcsa annak, hogy hosszú távon a gyülekezeti közösségek tagjai maradjanak" Mikor értitek meg,hogy nem a megszólítás a kulcsa a vallási közösségetek gyarapodásának. A kulcs az észszerű gondolkodás,melyben nem kap szerepet az,hogy Isten gyilkos. Értsétek meg,ha olyan istent mutattok be,aki bosszúból, tanításképpen öl vagy a fiát halálba küldi. Beteg és sérült lélek talál ki ilyen istent. Még mindig az van,hogy az ember saját maga képére alkotott istent. A furcsa az,hogy azt nem veszi észre.

"miképpen lehet az egyházban marasztalni, illetve odahívogatni a fiatalokat" Úgy lehet odahívni,hogy eldobjátok a zsidó nép istenképzetét és elkezdtek egy normális,emberbarát istenben hinni. Ha most elkezditek,30 év múlva lesz egy pici hatása,aztán egyre több. Mint ahogyan a mai létszám sem a tegnapi prédikációnak köszönhető. Vakok vagytok,ha nem veszitek észre,hogy a fiatalok mennyire kiábrándultak a zsidók istenéből. De az is lehet,hogy teljesen képben vagytok a miértekkel,csupán önzőek vagytok és gőgösek,vagy csak egyszerűen gyávák változtatni a lényeges dolgokon.

"Szerinte abból kellene kiindulni, hogy minden ember közösségre vágyik, ahol jó együtt lenni." Megvan a válasz,szerintem kátub vagytok (bocsánat). Nem a közösséget kell figyelembe venni,hanem,hogy mi alkotja a közösséget. Ti semmit nem fogtok változtatni,mert nem engedtek azoknak,akik valóban újítani akarnak,így ássátok meg a hívők sírját. Ennek a nemzedéknek ki kell pusztulnia,hogy történjen valami jó.

Mit javaslok?? Először is felejtsétek el a gyilkos isteneteket. Aztán felejtsétek el azt is,hogy úgy kezelitek mint egy jó tündért aki minden vágyaitokat teljesíti. A rosszakat pedig -ami a gyengeségeitekből fakad - ne hárítsátok az ördögre.  Írok egy példát:ne azt kérjétek Istentől,hogy segítsen nektek legyőzni a másikat,stb,mert az a te ellenfeled,nem pedig istené. Kérjétek azt,hogy ki tudjátok magatokból hozni azt a tudást amit megszereztetek,ez pedig arra lesz elég,amire elég lesz. Észre vetted a hangsúlyt?? Nem a legyőzéséhez kéred a segítséget,hanem a meglévő tudásod alkalmazásához. 

De ez csak egy példa,van több is. Sajnos sem megérteni sem egyetérteni nem fogsz velem,mert bent ragadtál egy olyan mocsárba,amit virágokkal teli mezőnek festenek le. És te virágokat is szagolsz,miközben a nyakadig ér a trutyi.