Segítség nyújtás 2 (beszelgetesekuriellel.blog)

De elemezzük picit a gondolkodásodat.
"ami szerintem erőszak" Érdekes,hogy erőszaknak gondolod,biztosan nyomós okod van rá.
"az nem segítségnyújtás" A segítségnyújtásról is más a véleményed,pedig segítséget nyújtani sokféleképpen lehet,ám te ezt a módszert elveted.
"ezért önti ki a szívét, nem akar megoldást" Tipikus női logika,de ahogyan írtam se nem jó se nem rossz,más mint a férfié. Mivel így gondolkodsz,eleve nem kérsz segítséget.
"nem okoskodni" Okoskodásnak nevezed azt,amiben te gyenge a másik pedig erős, és ez kiderül. Ez azért veszélyes,mert így elmarad a tisztelet attól,aki "okosabb" nálad. Fejlődni pedig úgy lehet,hogy tiszteljük a másikat. Tiszteljük,megértjük és elismerjük azt,amiben ő "okosabb" nálunk. Hibás gondolkodásmódra utal ez. Mert azt hisszük ha mi valamit nem tudunk megoldani akkor buták vagyunk. Pedig csak abban a kis részletben vagyunk gyengébbek a másiknál. Valójában ez gőgösség,persze ki ismerné ezt el.
"Akkor sem avatkozhatsz közbe" Itt nem veszed észre,hogy a puszta létezéseddel beleavatkozol a gyereked dolgaiba. Azonban ennek a mértéke változó.
"Tisztelni kell a másikat"  A tisztelet adást nem úgy fejezzük ki,hogy nem segítünk. De tiszteletben tudjuk tartani a másik szabad akaratát. A tisztelet nem egyenlő a nem segítségnyújtással.
"Ha nem tud, úgyis szól." Ó ez mekkora tévedés. Csupán vizsgáld meg magad,mikor nem tudsz valamit,rögtön rájössz,hogy a fenti idézet hamis és nem mindig alkalmazzuk azt,hogy ha "valamit nem tudok,szólok."
"valójában csak saját magadat fényezed" Vajon mért tekinted annak?? Tudod e,hogy a legtöbb ember képtelen az önzetlen segítségre? Azon szeretünk segíteni aki nem önhibájából került bajba. Nem adunk pénzt egy koldusnak,mert alkoholra költené.(nyugi,tudom vannak kivételek)  Nem tudom,honnan ered ez az ön fényezés gondolat,de nagyon megmérgeztek vele.
"a másikat megalázod" Miért is?? Itt az látszik,hogy te akkor "alázod meg a másikat" ha segítséget kér. Azaz,ha kéretlenül adsz,megalázod,ha kérik nem alázod meg. Mivel nem szeretsz megalázva lenni,kivételes esetben kérsz segítséget.Nem kellene inkább a SEGÍTSÉGRE fókuszálni?
"te gyenge vagy" Talán ez a legerősebb méreg a fejedben. Ki mondta azt,hogy neked mindenben kiválónak kell lenned? Van amiben erősek és van amiben gyengék vagyunk. Mikor segítséget kapunk,nem azt jelenti,hogy gyenge vagy,hanem azt,hogy nem vagy egyedül.( a logikai bukfencet elmagyarázom ha kéred,de lényegtelen)
Természetesen a magyarázataimat nem fogod elfogadni,mert egész életedben más volt a meggyőződésed. Az egész eddigi életedet,ezek alapján az "igazságok" alapján élted,és bár hajlandó vagy a fejlődésre,de az alapjaidat képtelen vagy megváltoztatni,mert akkor elveszíted önmagad. Így amiket írtam,csupán feldühítettek,sőt talán még jobban megerősítettek a képzeteidben. Ettől még lehetsz jó ember,legfeljebb a segítség kérdésében fejletlen.
Nagyon veszélyes másokat elemezni,főleg a nőket. Míg egy elemzéssel a férfiakat megsebezzük csak,a nők úgy érzik meg akarják ölni őket.
(de gondolkodásra kiváló volt )