Ki a hibás? (uzenet7.blog)

"Az Úr bárhol, bármikor, bárkivel képes csodát tenni, akár egy egész nemzetre képes kiárasztani ébredést hozó Lelkét." Az Úr nem tesz csodát. Amit mi emberek csodának tartunk, csupán az,amit nem értünk és annak fogunk fel. Ráadásul nem vesszük észre,hogy mindent Istenhez kötünk ami jó nekünk és hasznos. Nem az a lényeg,hogy Isten "csodát tesz" hanem az,amit mi annak akarunk látni. Ha egy beteg meggyógyul,az csoda,ha meghal,elszólítja isten. Minden attól függ,nyereségünk e több vagy a vesztességünk.
"Miért van tehát az, hogy míg valahol az egyház gyarapszik megtérők ezreivel" Ez a kultúra hozadéka. Európában a családok kezdenek szétmenni,távolodni egymástól,rengeteg közösség van ami kiszorítja a vallási közösséget. Afrikában például jó tartozni egy nagy közösséghez,ott a család jobban egyben van.
"Szentlélek" hiányát okolják?" Semmi köze nincs hozzá,kár hárítani a felelősséget magunkról. Az okai mi emberek vagyunk,ahogyan gondolkodunk.
"Nem lehet általánosítani." De lehet e nélküle értelmezni e a világot?
"egyházi vezetők" Sajnos minél nagyobb egy szervezet,annál inkább hivatalnokok dolgoznak és irányítanak. Régen több volt a mágus,aki az embert nézte és nem törvényeket.
"A válaszom pedig így hangzik: ahelyett, hogy általánosítanánk, vegyük magunkra a terheket." Ez egész jó gondolat. De nem a "terheket" kell magunkra venni,mert ezt nem szabad tehernek felfogni,hanem észre venni,a fejlődés útját és elindulni rajta.