Egy német másként néz a történelemre (emmausz.blog)

"Addig-addig bizonygatták ezt szamárságot (Lánchidat betolják az alagútba), míg társuk be nem adta a derekát"  Milyen viccesnek tartjuk igaz? Meg vagyunk róla győződve,hogy ilyeneket mi nem vesszünk be,pedig dehogy nem. Nyeljük mint kacsa a nokedlit,azt az istenképet,amit az Ószövetségben a zsidók kitaláltak,mi pedig annyit halljuk,hogy a logikánk kezd a történethez igazodni,és már nagyon hosszú ideje elhisszük ezt a "szamárságot". Tehát ha azt hiszed,te okosabb vagy annál,hogy minden szamárságot elhiggy,tévedsz. Az is igaz,hogy ha megtagadnád amiben eddig hittél az olyan,mintha a rádió bemondaná a neved,hogy egy idióta vagy. A lényeg tényleg az,hogy a magyarázatainkat,logikánkat igazítjuk a történtekhez teljesen sikeresen.

"csak a fekete élet számít" Már helyesbítettelek többször is,nem CSAK  fekete élet számít,hanem a fekete élet számít. Látod,ezt te sem veszed észre.

Ha már Trianonnál tartunk. A németekben  szerintem nagyon erősítik a kollektív bűntudatot. Talán Ők még mindig ebben szenvednek,ugyan úgy mint a zsidók,akik viszont a holokausztot nem akarják elengedni. Vigyázz,nem tagadom egyiket sem, de nem kellene annyira kapaszkodni már hozzájuk.

"a jólétet csak akkor találják meg, ha eltávolodnak Krisztus Evangéliumától" Ez ugyan akkora butaság,mint az hirdetni,hogy a "a jólétet CSAK AKKOR találják meg, ha követik Krisztus Evangéliumát" Mi emberek nagyon szeretünk együgyűen gondolkodni. (tudom,nem mindenki)

"Ma is igen feszült a helyzet a tévtanítások terjedése, a bálványok kergetése,miatt" Ó ezekből rengeteg van. Létrehoztunk egy olyan Istent,amit a lehető legjobban kell bálványozni. Ami abból áll,hogy dicsőíteni kell,engedelmeskedni parancsinak,életünket odaadni neki. És ezeket mennyire nem vesszük észre.